0740 487 470 ancavetisan@yahoo.com
Selectează o Pagină

În perioada Sărbătorilor Pascale, consumul de ouă crește semnificativ. Conform statisticilor, un român mănâncă 240 – 250 de ouă anual, un neamț – 210 ouă și un american – 274. Aceste statistici nu ne miră, deoarece ouăle sunt folosite pentru a prepara numeroase mâncăruri. Dar există un zvon conform căruia ouăle nu sunt tocmai sănătoase. Colesterolul este răufăcătorul din cauza căruia ouăle nu au cea mai bună reputație și acesta poate fi responsabil de ateroscleroză, accident vascular cerebral și infarct. Chiar dacă ouăle au un nivel ridicat de colesterol, mai au și alte ingrediente. Pe lângă proteine, vitamine și minerale, oul conține lecitină, care împiedică absorția colesterolului în corp

Ouăle roșii reprezintă tradiția noastră de Paște, tradiție care afectează colesterolul. Astfel, ele ar trebui să simbolizeze fertilitatea și renașterea.

Așadar, vă puteți bucura de ouăle de Paște!

Știați că ouăle fierte au uneori o dungă verde în jurul gălbenușului? Aceasta apare, deoarece compușii proteici ai gălbenușului eliberează micronutrientul fier printr-o gătire îndelungată. În același timp, se formează hidrogenul sulfurat în albuș. Fierul și hidrogenul sulfurat se combină formând sulfura de fier, cu o culoare verde-albastră, creând astfel dunga aceea verde în jurul gălbenușului, care nu este deloc dăunătoare.

Concluzia este să nu vă speriați de colesterolul din ouă, deoarece acesta nu este absorbit în corp. Bucurați-vă de masa de Paște, inclusiv de ouăle roșii!

Sursa: Wissenswertes von Metabolic Balance Gesundheisbrief Maerz 2018

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *