0740 487 470 ancavetisan@yahoo.com
Selectează o Pagină

Creierul unui copil sub șapte ani funcționează cu o frecvență vibrațională mai joasă. Acest lucru se poate dovedi printr-o electroencefalogramă care citește activitatea creierului. Această frecvență este mai joasă decât conștientul și se numește „theta”. Theta este imaginația. Astfel, copiii se joacă folosind diferite lucruri pe care, în imaginația lor, le consideră reale: o mătură se transformă în cal, o ceașcă goală are de fapt ceai în ea etc. Theta este, de asemenea, hipnoza.

Așadar, înainte să devii conștient, dacă nu ai programe, de ce ai putea fi conștient? Theta înseamnă hipnoză: doar privești. Privești părinții, frații și comunitatea din care faci parte, pentru că trebuie să înveți. Gândește-te câte sute de mii de reguli doar pentru a fi un membru funcțional al unei familii sau al unei comunități. Există reguli care nu se predau, pentru că în primii șapte ani, copiii observă și descarcă toată informația.

Celebra carte „Tată bogat, tată sărac” susține această teorie. Acolo se spune că dacă vii dintr-o familie săracă, chiar dacă te chinui o viață întreagă încercând să devii bogat, n-o să reușești. Dar dacă vii dintr-o familie bogată, poți fi prost o viață întreagă și tot ai putea să fii bogat. Nu din cauza gândirii, ci din cauza comportamentului subconștientului care a fost decărcat din familiile bogate, astfel copiii făcând mișcările corecte în mod inconștient. Dacă își folosesc mintea conștientă, atunci ei ar putea arăta ca fiind slabi, dar vorbim de subconstient. Același lucru este valabil când vine vorba de oamenii săraci. Aceștia au credințe dobândite în cadrul familiei: „nu vei reuși”, „viața este un chin”, „totul este greu”, „cine te crezi?”. Și dacă acesta este programul pe care-l implementezi, 95% din timp te vei autosabota. De aceea, oamenii săraci rămân săraci, iar cei bogați – bogați: din cauza programării.

95% din lucrurile care ni se întâmplă în viață sunt de la programele pe care ni le setăm în primii șapte ani de viață, în subconstient. Filmul „Matrix” nu este de genul științifico-fantastic, ci este un documentar. Este dovedit științific faptul că primii șapte ani din viața oricărui om sunt extrem de importanți.

Este dovedit științific că 95% din viața noastră vine din programele aflate în subconstient. În fiecare zi, numai 5% din viață este utilizată conștient, ceea ce reprezintă creativitatea.

Dar cum „instalezi” programe noi după vârsta de șapte ani? Repetiție. Practică. Vrei să conduci o mașină? N-ai învățat asta doar urcându-te în mașină și pornind-o. A trebuit să practici condusul. Dacă vrei să înveți alfabetul, de câte ori este nevoie să îl spui de la A la Z?

Dacă nu ești o persoană fericită, te întreb: vrei să vii o persoană fericită? Atunci repetă-ți acest lucru tot timpul: „Sunt fericit. Sunt fericit”. Prin repetiție, vorbești cu subconștientul. Dacă subconștientul înțelege că „ sunt fericit”, iar 95% din viața noastră vine din subconstient, o să vină un moment în care subconștientul crede că „sunt fericit” și n-o să fie nevoie să o mai spui vreodată. Repetiția înseamnă obicei. Așa îți creezi obiceiuri. Așa că trebuie să faci ceva cu conștientul, repetând pentru a face să funcționeze.

Același lucru se întâmplă și cu obiceiurile sănătoase în alimentație. Pentru o nutriție corectă, ai nevoie să îți creezi obiceiuri sănătoase prin repetiție.

Observă-te conștient când mănânci. În ce situații te recompensezi prin mâncare? Seara în fața televizorului? Când ești obosit? Când te simți frustrat? Mănânci dulciuri după fiecare masă, pentru că așa ai fost obișnuit? Simți nevoia să ronțăi în permanență chipsuri sau alune? Observă conștient în care dintre situații te regăsești și schimbă acest comportament cu obiceiuri sănătoase:

  1. Fă-ți un plan alimentar;
  2. Pregătește-ți mâncarea de dinainte;
  3. Nu mai cumpăra dulciuri;
  4. Pune-ți în farfurie cât trebuie să mănânci, nu cât dorești să mănânci;
  5. Mestecă mâncarea corect pentru a ușura munca sistemului digestiv;
  6. Bea apă suficientă, dar nu în timpul mesei;
  7. Mănâncă în fiecare zi micul dejun.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *