0740 487 470 ancavetisan@yahoo.com
Selectează o Pagină

Suntem în sezonul rece și știm cu toții că trebuie să găsim o metodă prin care să dezvoltăm o imunitate bună, să ne pregătim armele biologice împotriva virozelor, ținând cont de toate formele virozelor.

Pentru început, este bine să înțelegem că o bună imunitate se obține dintr-un stil de viață sănătos! De aceea, găsiți mai jos recomandarea mea pentru creșterea imunității:

O bună imunitate e dată de o minte sănătoasă. Astfel ne menținem dopamina, serotonina și endorfinele la nivel optim. Pentru aceasta, este nevoie de o igienă și o rutină mentală bună.

Începeți ziua cu o gură de aer proaspăt, în fața geamului deschis larg.

Nu o să răciți, vă promit 😁 Continuați cu un duș scoțian : alternați apa caldă cu apă rece – se cunosc beneficiile pentru sistemul nervos, pentru piele…

Organizați-vă activitatea/mesele în fiecare seară, pentru a doua zi, altfel nu veți reuși să creați obiceiuri noi și sănătoase sau să le mențineți pe cele bune din „tinerețe” 🤪 Țineți-vă de programul stabilit, nu lăsați sabotorii să intervină în schimbarea obiceiurilor. Aceștia nu au niciun interes ca dumneavoastră să progresați!

Îngrijiți-vă aspectul fizic! Acesta este un lucru simplu, care ar trebui să ne facă plăcere, ca să nu mai spun că rezultatul vă crește stima de sine 😁 și dopamina.

Evaluați-vă zilnic gândurile. Gândurile creează emoții, iar emoțiile negative au efect asupra corpului nostru, acidificându-l. Un corp acidificat nu va reuși să se apere! Nu vă dați seama ce gândiți sau ce vorbiți peste zi? Scrieți! Scrieți ce gândiți sau scrieți seara ce ați vorbit în acea zi și recitiți. Dacă observați că e nevoie, începeți prin a rescrie tot într-o notă pozitivă, respectiv cum ar fi fost dacă făceam altfel.

Duceți până la capăt orice sarcină începută! Altfel, mai bine nu începeți!

Îndepliniți-vă mici plăceri. Astfel, trecem la sănătatea mintală dată de antioxidanți:

Un cubuleț de ciocolată neagră, un pahar de vin roșu, cafeluța de dimineață, mărul proaspăt mâncat zilnic, un pumn de nuci sau fructe de pădure, toate acestea ne pot oferi un boost maxim de energie și vitalitate, datorită plăcerii gustului, antioxidanților și vitaminelor, bineînțeles!🌈

Imunitatea fizică se poate obține prin activitate fizică. Scuzele că nu avem timp, că e departe sala de sport, că ne ocupăm de copii, că începem de dimineață devreme, toate sunt obiecții false. 10 minute de întinderi dimineața și 15 minute de exerciții fizice seara, pe covor, în casa ta, pot face minuni pentru corpul tău! E nevoie și de sport în viața noastră, adaptat la vârsta și afecțiunile fiecăruia. O zic și romanii „Mens sana in corpore sano”.

Fiți recunoscători și multumiți zilnic, în orice moment al zilei. Zilnic, zilnic, zilnic. V-ați dat seama, vorbim despre o creștere de imunitate dată de creșterea sănătății spirituale. Ajutați-vă sufletul să se înalțe, deoarece e nevoie să fim pe vibrație înaltă – pozitivă. Puteți medita, puteți repeta o rugăciune sau o frază pozitivă, de înălțare, de ambiționare (NLP), orice vă ajută.

Amintiți-vă că posturile sunt de fapt detoxifieri mintale, fizice și sufletești și se fac exact în perioadele în care ieșim sau intrăm în sezonul rece (Postul Paștelui și Postul Crăciunului). Așa creștem imunitatea.

Nu în ultimul rând, putem folosi suplimente alimentare. Vă recomand un cocktail, poate cunoscut deja, pentru creșterea imunității:

Vitamina C 2-4 gr/ zi – luate din suplimente sau din alimentație (pătrunjel, limeta, kiwi, ardei gras roșu, citrice, etc)

Zinc +/- Seleniu 1 tb/ zi – o lună. Le putem lua și din semințe oleaginoase, carne, ouă și ajută la formarea de celule noi, la creșterea imunității corpului.

Vitamina D 1000 sau 2000 UI/ zi  timp de 2-3 luni

Complex Vitamina B 3tb/ zi timp de 14 zile

Fier – o tb/ zi – timp de 14 zile

Vitamina E – o tb/ zi timp de 3 luni este un antioxidant puternic și e denumită vitamina tinereții.

Melatonină pentru un somn odihnitor.

Ceaiuri călduțe din plante.

Mențineți cele 3 mese/zi cu pauză de 5 ore între mese!

Hidratați-vă!

Mâncați proteine!

Nu uitați, pentru o bună imunitate: gândiți frumos, simțiți recunoștință, mâncați proaspăt!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *