0740 487 470 ancavetisan@yahoo.com
Selectează o Pagină

Pentru că în această perioadă au fost făcute excese alimentare, se recomandă alcalinizarea organismului. Scopul curei de alcalinizare și detoxifiere este să ajute organismul să scape de substanțele dăunătoare.

Alcalinizarea organismului se poate face prin consumul a două pahare de suc de legume pe zi și a multor superalimente. Consumul de minerale alcaline va prinde acizii toxici pe care coprul îi eliberează, prevenind reabsorbția acestora. Printre alimentele alcalinizante enumerăm iarba de grâu, iarba de orz, fructele goji, maca, polenul, spirulina, chlorella, algele verzi-albastre și semințele de cânepă.

Realizați zilnic cel puțin 30 de minute de exerciții cardio. Exercițiile cardio cresc ritmul cardiac și generează perspirație, care ajută la îndepărtarea toxinelor din organism. Chiar și o plimbare în ritm alert poate ajuta organismul în demersul ce constă în alcalinizarea și detoxifierea naturală.

Beți cel puțin 2 litri de apă în fiecare zi pentru a fi hidratați corespunzător și pentru a ajuta la eliminarea toxinelor din sistem.

Apa alcalină este apa cu un pH ridicat, ceea ce înseamnă că este mai puțin acidă decât apa de la robinet. O valoare neutră a pH-ului este 7 – orice valoare peste ea este considerată alcalină, în timp ce orice sub aceasta este considerată acidă.

Valoarea pH-ului apei poate fi modificată adăugând ingrediente în ea pentru a o face mai acidă sau mai alcalină. Prin consumul de apă alcalină, se poate face alcalinizarea propriului corp, readucându-l în echilibru și eliminând problemele asociate cu un corp acid.

Oamenii ale căror corpuri se află spre capătul acid al scării pH-ului nu au chiar cea mai bună stare de sănătate. Adesea, a avea un corp acid este atribuit anumitor alegeri ale stilului de viață care pot fi corectate cu modificări ale dietei și modului de viață. Puteți testa nivelul de pH al corpului dvs. achiziționând benzi de litmus și folosindu-le pentru a testa saliva sau urina. Dacă testul de pH indică faptul că urina sau saliva dvs. sunt foarte acide, consumul de apă alcalină poate fi o alegere bună.

Menținerea unui corp ușor alcalin a fost asociată cu mai multe beneficii, de la îmbunătățirea funcției cognitive și reducerea declinului cognitiv legat de vârstă până la îmbunătățirea funcției diferitelor organe interne. Există chiar și unele dovezi că apa alcalină poate opri dezvoltarea cancerului. Iată câteva dintre beneficiile pe care le poate aduce consumul de apă alcalină:

Alcalinizarea menține sănătatea rinichilor

Deși terapia alcalinizantă are parte deopotrivă de păreri pro și contra, în privința eficacității sale, un studiu american din 2007 publicat în Terapii alternative în sănătate și medicină a descoperit că persoanele care au consumat alimente alcalinizante și au folosit suplimente alcalinizante ar putea restabili echilibrul pH a organismului, fiind mai capabili să elimine toxinele prin îmbunătățirea funcției renale.

Apa ionizată alcalină poate îmbunătăți funcția sistemului imunitar

Un alt mod prin care consumul de apă alcalină vă poate ajuta sănătatea este prin restabilirea echilibrului din intestine, creșterea răspunsului imunitar al organismului și eliminarea infecțiilor urâte.

În 2005, Nina Vorobjeva, o cercetătoare de la Universitatea de Stat din Lomonosov, Rusia, a publicat concluziile sale preliminare despre conexiunea dintre apa alcalină să o bună funcționare a intestinelor  în revista Medical Hypotheses. Conform cercetării: „A bea o astfel de apă favorizează creșterea microflorei rezidențiale în intestin.”

Apa alcalină menține sănătatea ficatului (pentru persoanele diabetice sau pre-diabetice)

Funcția rinichilor și sănătatea intestinelor nu sunt singurele modalități prin care apa alcalină poate ajuta organismul. Deși cercetarea pe oameni este limitată, un studiu pe șoareci realizat în 2013 de o echipă coreeană de cercetare de la Universitatea Hannam și publicat în Cercetări și practici nutriționale a constatat că apa alcalină poate menține sănătatea ficatului. Conform cercetărilor, șoarecii cu probleme de control al zahărului din sânge (similare cu cele înregistrate în cazurile de diabet zaharat) care beau apă ionizată alcalină și-au îmbunătățit funcția hepatică după ce au băut apa alcalinizată.

Apele alcaline ajută la rehidratarea sportivilor

Persoanele active își pot epuiza electroliții prin exerciții energice și transpirație extremă. Exercițiul stimulează mușchii pentru a produce mai mulți ioni de hidrogen. Astfel, Astfel, aciditatea crește și se instalează oboseala. Un studiu realizat în 2010 de un cercetător de la Universitatea de Stat din Montana și publicat în Journal of the International Society of Sports Nutrition a descoperit că persoanele cu regimuri riguroase de exerciții fizice au fost mai capabile să își mențină echilibrul de pH și să rămână hidratate atunci când beau apă alcalină.

Apa alcalină și cancerul

Pentru ca celulele canceroase să mențină un metabolism eficient, au nevoie de un pH cuprins între 6,5 și 7,5. Toleranța lor la schimbare este mică, de aceea s-a susținut că, prin creșterea pH-ului sângelui, vom viza efectiv ciclul celulelor canceroase, vom opri creșterea acestora și până la urmă vor fi distruse. Cheia este să vă faceți corpul mai alcalin și au fost propuse diferite modalități de a face asta. S-a demonstrat că bicarbonatul de sodiu alcalinizează zona din jurul tumorii și împiedică dezvoltarea metastazelor la șoarecii cu cancer de sân.

Un studiu publicat în Cancer Research în 2009 a confirmat că inhibarea acidității tumorii a redus numărul de metastaze în unele tipuri de cancer. Un nou studiu este în curs de desfășurare la Centrul de Cancer al Universității din Arizona, care va analiza în mod special efectele bicarbonatului de sodiu asupra pacienților cu cancer de sân.

Potrivit The Cancer Alternative Foundation, atunci când a fost aplicată corect, alcalinizarea sau „terapia cu pH” a avut o rată de succes de 80% și mai mare, ceea ce este o rată extrem de semnificativă în comparație cu unele dintre metodele principale.

De asemenea, lămâile ajută la echilibrarea pH-ului corpului. Au efect alcalin asupra organismului, în ciuda acidității inițiale (citrice). Conțin limonoide care sunt fitochimice și au proprietăți anti-cancerigene.

Vitamina C distruge radicalii liberi, care ne distrug celulele. Un lucru interesant la lămâi este, de asemenea, că acestea acționează ca un anti-microbian. Unii cercetători sugerează că, de fapt, cancerul este ca o ciupercă și ar trebui tratat în același mod, deci lămâile ar putea fi un remediu puternic.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *