0740 487 470 ancavetisan@yahoo.com
Selectează o Pagină

Astăzi, 15 noiembrie, am început postul Crăciunului, un post în care ne bucurăm de consumul de peste, o alternativă sănătoasă la alte tipuri de carne. Cele 40 de zile reprezintă o perioadă oportună pentru a mânca sănătos și pentru a pierde în greutate, având în vedere că 40% din timp, adică în 16 zile, se dă dezlegare la pește. (21, 23, 24, 27, 28 și 30 noiembrie, 4, 5, 6, 7, 9, 11, 12, 13, 18 și 19 decembrie).

Carnea de pește oferă acizi grași esențiali omega-3 și omega-6, vitamine (A, B12, D, E), minerale (iod, fosfor, fier, potasiu, seleniu) și proteine. 

Consumul de peste are multiple beneficii pentru organism, dintre care amintim:

  1. Omega 3 previne cancerul ovarian, mamar, de prostată, esofagian, cancerul de colon și cancerul oral. Totodată, ameliorează și previne depresia, crescând nivelul energiei și îmbunătățind starea emoțională.
  2. Vitamina D îmbunătățește calitatea somnului și previne osteoporoza, carența de vitamina D afectând sănătatea oaselor.
  3. Vitamina B12 ajută la buna funcționare a sistemului nervos.
  4. Iodul ajută la arderea grăsimilor, întrucât contribuie la funcționarea normală a glandei tiroide.
  5. Fosforul mărește puterea de concentrare.
  6. Fierul previne anemia.
  7. Seleniul și vitamina A contribuie la încetinirea procesului de îmbătrânire.
  8. Acizii grași esențiali scad colesterolul, diminuând astfel riscul de boli cardiovasculare.

Mai mult decât atât, gătit la grătar, la cuptor sau la abur, peștele este indicat pentru persoanele care caută să scadă în greutate. Peștele se mai poate mânca crud (tartar cu avocado, roșii cherry și castravete, lămâie pe o felie de pâine proaspătă), afumat (ideal pentru micul dejun), sub diferite forme de conservare (de preferat din borcan ) sau saramură de pește.

Astfel, vă invit să profitați de această ocazie pentru a vă detoxifia organismul și pentru a atinge atât echilibrul nutrițional, cât și cel emoțional, în perioada postului Crăciunului!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *