0740 487 470 ancavetisan@yahoo.com
Selectează o Pagină

Astăzi, vă prezint o rețetă simplă cu anșoa, bogat în omega 3, pentru zilele cu dezlegare la pește.

Începeți prin a pune fileurile de anșoa în apă rece, pentru a mișcora cantitatea de sare. Între timp, luați ceapă și tăiați-o peștișori. Puneți ceapa la fiert, cu oțet și apă. 

Preîncălziți cuptorul la 200°C și, între timp, stropiți pâinea cu ulei de măsline și introduceți-o în cuptor timp de 10 minute sau până când devine prăjită.

Ulterior, scurgeți bine peștele și ceapa, apoi întindeți-le peste pâinea proaspăt prăjită. Adăugați măsline și ardei gras și veți obține o gustare delicioasă pentru zilele cu dezlegare la pește din acest post.

Dacă doriți să faceți și anșoa la cuptor, puteți să recurgeți la metoda de a-i rumeni la cuptor, în ulei, la foc mic de 180°C, pentru a nu se arde uleiul omega 3.

Vă doresc poftă bună !

Anșoa este un pește de dimensiuni foarte mici, care nu depășește 13 centimetri. Acesta aparține familiei Engraulidae și este, de asemenea, cunoscut sub numele de hamsie. Anșoa este bogată în acizi grași omega-3, proteine, vitamine și minerale care ajută la menținerea unei stări bune de sănătate.

De asemenea, conține calciu, fier, magneziu și zinc, fiind un tip de pește bogat în grăsimi sănătoase pentru organism.

Anșoa este un tip de pește de apă sărată care are cantități semnificative de proteine și un număr scăzut de calorii, motiv pentru care este recomandat persoanelor care încearcă să piardă în greutate.

Potrivit sfaturilor Grupului de lucru pentru mediu, hamsiile sunt una dintre cele mai bune opțiuni de pește, deoarece sunt sărace în mercur și bogate în omega 3.

Citiți mai multe despre beneficiile consumului de pește în acest articol.

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *