0740 487 470 ancavetisan@yahoo.com
Selectează o Pagină

Indiferent de situație, schimbarea este întotdeauna o decizie personală, așadar trebuie să căutăm răspunsuri în profunzime și să preluăm controlul deciziilor noastre. Este necesar să ne deschidem mințile și să trezim acel spirit de schimbare, acea scânteie, lucrul care permite lucrurilor minunate să devină realitate. Motivația o putem găsi în interiorul minții noastre, ține de noi să o accesăm, ceea ce reprezintă un act de voință.

De ce avem nevoie de voință? Pentru că, în teorie, cu toții știm ce trebuie să mâncăm, știm ce înseamnă sănătos. Fie că am citit, am văzut un video sau, mai nou, am ascultat un podcast despre linte, germeni, năut, soia, fitoestrogeni. Totuși, cum urgentăm identificarea voinței?

Schimbarea este un lucru intenționat, pentru care este nevoie de un switch. Trebuie să decidem noi să ne schimbăm, să fim deschiși către schimbare. Deseori, oamenii cred că li se întâmplă modificări, nu sunt conștienți că ei le determină.

Aici intervine medicul nutriționist, care știe să activeze prin mâncare neurotransmițătorii anorexigeni, cei care ne dau senzația de sătul după o cantitate normală de mâncare. Totodată, medicul știe să interpreteze când spunem „mi-e foame în continuu”, „simt nevoia de dulce”, „nu pot să mă controlez”, „când fac o tavă de mâncare, o mănânc pe toată”.

Doar însoțit se poate accesa acea motivație de schimbare, întrucât este nevoie de păstrarea voinței și a transformării în stil de viață. Eu vă conduc 5-6 luni de zile, vă monitorizez frecvent, pentru a mă asigura că nu vă abateți de la drumul pe care l-ați ales și vă învăț ce să mâncați și cât, precum și modul în care să procedați în situații excepționale (concediu, evenimente, boli). Împreună, vom descoperi de ce faceți asta, unde este motivația și voința. Veți afla de ce este important din punct de vedere al sănătății, veți descoperi ce ați devenit, ce boli dezvoltați, ce anume moșteniți, care vă este obiceiul sau stilul de viață actual: sedentar, mâncat mult, multe mese, evenimente sau mâncat doar o dată pe zi, din cauza stresului. Aveți nevoie de aceste instrumente, iar eu, în calitate de medic nutriționist, vi le pun la dispoziție.

Dacă vreți să faceți o schimbare și să veniți la medicul nutriționist, faceți acest lucru. Dar nu pentru că sunteți supravegheat. Ulterior, cu instrumentele de la mine și cu stilul de viață dobândit, veți reuși singuri! Așadar, nu trebuie să veniți la medic de frică sau de rușine. Trebuie să vină din voi, să aveți o igienă mentală și un control asupra vieții voastre, asupra sănătății mentale și fizice, o rutină exact ca spălatul pe dinți.

Reluați-vă energia, reluați-vă puterea, reluați-vă forța! Schimbați-vă, dar schimbați-vă că vreți voi!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *