0740 487 470 ancavetisan@yahoo.com
Selectează o Pagină

Vedem multe diete sau persoane care la vârsta de 40+ arată într-un mare fel 😁 …. și vrem și noi. Iar primul lucru pe care îl facem este fie să cumpărăm alimentele recomandate de ei și pe care nu le putem pronunța sau nu ne plac, fie să investim în prafuri proteice sau mai rău 🤭 Sau să mâncăm ce nu putem, dar e la modă (anumiți pești sau avocado etc). Acest lucru funcționează o perioadă scurtă, apoi te frustrezi și te deznădăjduiești. Nu e pentru tine…

Astfel, alegerile noastre privind mâncarea (în cazul nostru) afectează în mod semnificativ viața și sănătatea noastră, în special atunci când aceste alegeri sunt greșite. De aceea există convingerea că cele mai multe probleme de sănătate cu care ne confruntăm reprezintă rezultatul unei diete nesănătoase sau nepotrivite pentru tine…

Totuși, trebuie să ținem cont că nu putem să ne transformăm în altceva decât ceea ce suntem în ADN-ul nostru, schimbarea implică un efort extraordinar., o schimbare de mentalitate, de mediu, după anumite boli. Nu putem să mâncăm doar fructe de mare sau linte, dacă în copilărie nu ne-am dezvoltat gustul pentru astfel de alimente.

De aceea, este recomandat să ne amintim cine suntem noi înșine, să evoluăm spre trecut, spre modul în care mâncam când eram copii sau adolescenți, și eram sănătoși și fericiți. Să evoluăm spre trecutul în care trăiau strămoșii noștri, a căror dietă includea mâncare naturală, organică și neprocesată: legume, fructe, carne, grăsimi sănătoase, nuci și semințe, din zona în care locum și cât mai bine alese, să fie din sezonul respectiv. Natura este generoasă și ne vine în ajutor. 

Așadar, trebuie să evităm mâncărurile procesate, zahărul, grăsimile, alcoolul etc. Să ne concentrăm pe alimentele la care aveau acces străbunii noștri, ținând, totodată, cont de diferențele date de anotimp. În sezonul rece, toamnă-iarnă, putem consuma carne și grăsimi, deoarece corpul nostru este adaptat din moși, strămoși la acest stil de viață și se pregătește de „hibernare”. Primăvara avem verdețurile, salatele, cireșele, căpșunele, adică vitamine și minerale. Toamna e bogat colorată în legume și fructe închise la culoare, pline cu minerale, să ne ajungă toată iarna :-))

Astfel, este indicat să ne întoarcem la un stil de viață mai simplu, preindustrial, evitând alimentele care facilitează apariția bolilor moderne, cum ar fi obezitatea și diabetul. Ce trebuie să evităm:
– Uleiuri vegetale: soia, porumb, canola;
– Zahăr rafinat;
– Soia procesată;
– Produse rafinate.

Trebuie să ne limităm, de asemenea, consumul de:
– Alcool;
– Produse procesate din grâu;
– Produse fără sau cu conținut scăzut de grăsimi.

Acestea nu conțin multe ingrediente, pe care să nu le cunoaștem și ne bazăm în mod special pe legume, fructe, nuci, semințe, lactate, pește, carne. Totodată, ne putem bucura și de nutrienții pe care ni-i oferă organele interne ale animalelor: vitamina A, vitamina B, cupru, vitamina D, vitamina E, fier, magneziu, vitamina K, fosfor, pe care le găsim din belșug în ficat, în creier.

Principalele beneficii ale întoarcerii la trecut sunt:
– Pierderea în greutate;
– Îmbunătățirea sistemului digestiv;
– Scăderea tensiunii arteriale;
– Scăderea inflamațiilor.

Ca orice altă schimbare a dietei, întoarcerea la modul de viață al strămoșilor tai, necesită ajustări ale actualului stil de viață.

Pentru început, începeți să vizitați piața locală, pentru a cumpăra fructe și legume de la fermierii locali, astfel încât să înlocuiți alimentele cu versiunile lor organice. Gătiți-vă singuri mesele, mâncați mai puțin în oraș. Simplificați mâncarea, reducând numărul de ingrediente și condimente și renunțați la alimentele procesate și preambalate. Pentru mai multe sfaturi, nu ezitați să mă contactați!

Haideti să evoluăm către trecut si sa ne amintim cine suntem!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *