0740 487 470 ancavetisan@yahoo.com
Selectează o Pagină

În funcție de preferințe, avem nevoie de ardei gras, ceapă (albă sau roșie, de preferat roșie, întrucât aceasta este mai bogată în antioxidanți, ținând astfel la distanță cancerul, bolile cardiovasculare și diabetul), dovlecei, roșii cherry și ciuperci.

Ardeiul gras are efect antiinflamator, antiseptic, antitumoral, antifungic, antioxidant și tonic. Antioxidanții, betacarotenul, vitamina C și vitamina A ne sustin sistemul imunitar și ne ajută în lupta cu radicalii liberi. 

Dovlecelul este bogat în apă şi fibre, motiv pentru care avem mai repede starea de saturație şi nu ne va mai fi foame.  Fiind bogat în fibre, ajută la menţinerea unui tranzit intestinal sănătos, reducând riscul de cancer de colon.

Roșiile cherry sunt bune pentru pierderea în greutate. Au un conținut redus de calorii, elimină toxinele și activează activitatea tractului digestiv. În plus, magneziul din compoziție este foarte util când în această perioadă, ajutând organismul să se adapteze la frig.

Chiar dacă strămoșii noștri nu făceau frigărui de legume, acestea reprezintă o variantă foarte bună de mâncare sănătoasă în perioada postului. Sunt perfecte și pentru vegetarieni, aducând un plus de vitamine organismului nostru.

Adăugăm ciuperci la acest mix pentru frigărui de legume, acestea reprezentând surse importante de proteine, fier, potasiu, acid folic, vitamina A, C, D, zinc şi mai multe vitamine B: vitamina B1, riboflavina (B2), niacin (B3), piridoxina (B6). Totodată, ciupercile contribuie la scaderea riscului de accident vascular cerebral.

Începem prepararea prin spălarea legumelor și felierea acestora. Ulterior, le așezăm pe bețișoarele de frigărui, alternând culorile, pentru a ne bucura inclusiv simțul vizual, nu doar papilele gustative.

După ce terminăm de aranjat frigăruile, punem câte două minute pe grătar pe fiecare parte, apoi ne bucurăm de masă.

Pentru un stil de viață sănătos, mâncărurile nu trebuie să fie complicate. Avem nevoie de simplitate în viața noastră, chiar și în bucătărie.

Haideți să evoluăm către trecut!

Dacă vreți să aflați mai multe despre această evoluție, citiți acest articol!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *