0740 487 470 ancavetisan@yahoo.com
Selectează o Pagină

Înainte să începem orice dietă, trebuie să ne uităm la forma corpului. Și trebuie să facem acest lucru fără să ne judecăm, să ne privim într-un mod cât mai obiectiv. Făcând acest lucru, vom ști în ce categorie de oameni ne încadrăm și ce tip de dietă ne avantajează.

Tipul corpului ne ajută să ne facem o idee despre tipul de metabolism și hormoni, așadar despre modul în care procesăm carbohidrații și despre câte proteine ne sunt necesare.

Așadar, dacă ai încercat să ții o dietă și să faci exerciții fizice, dar n-ai obținut rezultatele pe care le doreai, trebuie să ai în vedere că nu ți se potrivește orice dietă.

Sunt mult mai mulți factori de luat în calcul, iar forma corpului este unul dintre ele.

Bineînțeles, pentru un rezultat mult mai bun și pentru o pierdere în greutate mult mai eficientă, există planul Metabolic Balance, care ia în considerare acțiunea alimentelor asupra echilibrului tău hormonal, urmare unor analize specifice, stimulând astfel metabolismul sănătos.

Însă, un prim pas pentru un metabolism sănătos poate fi făcut chiar de tine, verificând în care dintre cele trei categorii te încadrezi. Pentru a determina încadrarea, se ține cont de forma osoasă, masa musculară și tendința de a acumula grăsime:

  1. Ectomorf – subțire, lung și slab, cu o structură osoasă mai mică, umeri care tind să fie mai înguști decât șoldurile și care au un țesut adipos scăzut, astfel încât au și un metabolism foarte rapid. 
  2. Mezomorf – tip clepsidră, cu umeri mai lați decât talia, construcție atletică, mușchi bine definiți.
  3. Endomorf – cu mai multă grăsime corporală, în special în zona abdomenului, șoldurilor și a coapselor, cu încheieturi ale mâinilor și picioarelor mai groase.

Alimentele recomandate în funcție de forma corpului, sunt bogate în nutrienți, proteine și grăsime sănătoase. Ele diferă din punct de vedere al raportului de macronutrienți. Spre exemplu, un endomorf nu va mânca fulgi de ovăz, pentru că nu are voie mulți carbohidrați, dar va opta pentru un mic dejun bogat în proteine, cum ar fi ouăle.

În continuare, voi da exemple de meniu pentru fiecare tip de corp în parte:

  1. Ectomorful va mânca un nivel moderat de proteine, mai puține grăsimi și mai mulți carbohidrați. Pentru micul dejun, se recomandă fulgi de ovăz cu fructe și nuci. Prima gustare constă într-un shake proteic, iar la prânz va opta pentru o salată cu diverse legume, pui și vinegretă. Următoarea gustare va fi reprezentată de un măr cu migdale, iar la cină va mânca creveți la grătar și broccoli.
  2. Mezomorful va avea grijă să-și împartă caloriile uniform. Astfel, dimineața va mânca un toast cu omletă, iar la gustare va avea un baton proteic și un fruct. Pentru prânz, va avea o salată cu diferite legume și năut, iar a doua gustare va consta în legume și hummus. Pentru cină, va opta pentru piept de pui, legume la grătar și cartofi dulci.
  3. Endomorful va mânca mai multe proteine și mai puțini carbohidrați, începând ziua cu ouă și spanac. La gustare, va avea un baton proteic, iar la prânz va opta pentru un wrap cu salată verde și piept de curcan la grătar. Următoarea gustare va consta în legume și hummus, iar pentru cină va avea pui cu tăiței de dovlecei și quinoa.

Știind în ce categorie te încadrezi, vei afla care este aportul de nutrienți de care are nevoie organismul tău. Așa vei realiza că dacă un prieten a urmat o dietă și a reușit să piardă în greutate, dacă tu ai un corp diferit, la tine nu este necesar să funcționeze. Totodată, vei realiza că cel mai important lucru, atunci când vrei să urmezi o dietă, constă în îmbunătățirea stării de sănătate.

Dacă vrei să afli exact ce funcționează pentru tine, contactează-mă! Programul Metabolic Balance și susținerea pe care o primești de la mine, în calitate de nutriționist, funcționează! Există dovezi de la pacienții mei care au pierdut peste 20 kg în mai puțin de 6 luni!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *