0740 487 470 ancavetisan@yahoo.com
Selectează o Pagină

Rețeta acestei săptămâni este perfectă pentru un prânz delicios, dar sărac în calorii, principalul ingredient – țelina – având numeroase elemente nutritive, vitamine (A, C, K și E), minerale (fosfor, fier, calciu, cupru și mangan) și fibre (celuloză și hemiceluloză).

Alimentul vedetă al acestei rețete conține antioxidanți poliacetilenici, care au proprietăți anti-cancer și pot preveni cancerul de colon și leucemia limfoblastică acută.

Așadar, supa cremă de țelină are numeroase beneficii pentru sănătatea noastră și se gătește foarte ușor, după cum urmează.

Avem nevoie de 2 linguri ulei de măsline, o ceapă tocată, o țelină mare tăiată cubulețe, 1 litru supă de legume, sare, piper și cimbru după gust.

Pentru început, punem uleiul la încins într-o cratiță mare, unde călim ceapa tocată până devine translucidă. Ulterior, adăugăm cubulețele de țelină și condimentele, pe care le călim timp de 2-3 minute.

Adăugăm supa de legume și totul la fiert la foc mic până când țelina devine moale. Oprim focul, apoi pasăm totul cu un blender vertical, pentru a face supa cremă.

În funcție de gustul fiecăruia, se pot adăuga și doi morcovi, aliment cu numeroase alte beneficii pentru sănătate, despre care voi vorbi într-un articol următor.

Poftă bună!

 

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *