0740 487 470 ancavetisan@yahoo.com
Selectează o Pagină

Rețeta săptămânii ne aduce în prim-plan dovleceii, un izvor de vitamine, minerale și fibre, vedete ale bucătăriei mediteraneene.

Aceștia sunt ușor de gătit și de integrat în diverse preparate. 

Dintre principalele beneficii ale acestui aliment, voi enumera doar câteva:

  1. Oferă senzația de sațietate și ține foamea la distanță, fiind bogat în apă şi fibre;
  2. Ajută la menținerea sănătății fizice și mintale, fiind o sursă de calciu, potasiu, fosfor, cupru, zinc, mangan, precum și vitaminele A, C, B1, B6, B12;
  3. Reduce riscul problemelor cu prostata, dovlecelul conținând fitonutrienți care ameliorează simptomele neplăcute;
  4. Reduce riscul de cancer de colon datorită fibrelor care contribuie la menținerea tranzitului intestinal sănătos;
  5. Previne inflamațiile din corp cu ajutorul folaților și betacarotenului care protejează celulele de acțiunea radicalilor liberi;
  6. Reglează nivelul colesterolului, având un conținut mare de fibre;
  7. Reduce tensiunea arterială, datorită conținutului crescut de magneziu și potasiu.

Acum, că v-ați convins care sunt beneficiile acestui aliment, putem trece la preparea rețetei. Pentru aceasta, avem nevoie de 4 dovlecei sau zucchini, 1 ou, 100 g brânză de vacă, 100 g telemea, pătrunjel, mărar, ulei de măsline, sare, piper după gust.

Începem prin a spăla dovleceii și a le tăia cotoarele, fără să le curățăm coaja. Îi tăiem pe jumătate, dar pe lungime, apoi le scobim miezul și îi stropim cu ulei de măsline. Așezăm dovleceii în tavă, apoi ne ocupăm de umplutura acestora.

Vom rade brânza telemea și o vom amesteca apoi cu brânza de vacă, oul crud și verdeața tocată. După gust, adăugăm sare și piper.

Pregătim cuptorul la 180 C, umplem dovleceii cu crema de brânză și turnăm o cană de apă în tavă. După 20-30 minute în cuptorul încins, putem servi calzi dovleceii alături de o salată de roșii.

Vă doresc poftă bună!

0 Comentarii

Înaintează un Comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *