Articole utile
Rețete, sfaturi și altele
Cum funcționează postul intermitent
Ai auzit și tu despre minunile făcute de postul intermitent (intermitent fasting)? Este un subiect foarte la modă zilele acestea, însă, de cele mai multe ori, uităm că orice dietă, dacă nu este...
De ce ai nevoie de un meniu personalizat
Imaginează-ți un meniu care se potrivește perfect cu nevoile tale individuale. Un meniu care ia în considerare vârsta, sexul, nivelul tău de activitate, obiectivele de sănătate și preferințele...
Semințele de in – comori nutriționale
Semințele de in sunt mai populare pe zi ce trece, datorită beneficiilor acestora pentru sănătatea noastră. Pentru a descoperi mai bine beneficiile acestora, vă voi împărtăși povestea lui Mihai,...
Cum să Construim o Relație Sănătoasă cu Mâncarea
Într-o lume plină de presiuni legate de alimentație, am descoperit că este foarte important să construim o relație sănătoasă cu mâncarea. Nu vorbim doar de reguli și restricții, ci ne referim la...
Bolile Metabolice și Riscul Cardiovascular
În societatea modernă, boli precum diabetul zaharat, obezitatea și sindromul metabolic au devenit tot mai frecvente, punând sănătatea noastră în pericol. Aceste afecțiuni metabolice nu afectează...
Dovlecei umpluți la cuptor – rețeta săptămânii
Rețeta săptămânii ne aduce în prim-plan dovleceii, un izvor de vitamine, minerale și fibre, vedete ale bucătăriei mediteraneene. Aceștia sunt ușor de gătit și de integrat în diverse...
De ce este benefică nutriția personalizată
Lumea se schimbă în permanență, ceea ce determină modificări inclusiv în abordarea sănătății și a nutriției. Astfel, mă bucur să observ că oamenii au devenit din ce în ce mai conștienți în ceea ce...
Supă cremă de țelină – rețeta săptămânii
Rețeta acestei săptămâni este perfectă pentru un prânz delicios, dar sărac în calorii, principalul ingredient - țelina - având numeroase elemente nutritive, vitamine (A, C, K și E), minerale...
Cinci moduri simple prin care ne revenim după sărbători
Pe parcursul sărbătorilor, chiar dacă ne-am dorit să ne păstrăm intactă silueta, bucătăria tradițională românească nu ne-a ajutat foarte mult. Sarmalele, fripturile de porc, cozonacii nu doar că...
Legume gratinate la cuptor – rețeta săptămânii
Studiile arată că în perioada sărbătorilor de iarnă, o persoană se îngrașă cu 1-2 kg. Această valoare nu este una foarte mare, însă kilogramele în plus se mențin pe toată durata anului,...
Ce să mâncăm în funcție de forma corpului
Înainte să începem orice dietă, trebuie să ne uităm la forma corpului. Și trebuie să facem acest lucru fără să ne judecăm, să ne privim într-un mod cât mai obiectiv. Făcând acest lucru, vom ști în...
Rețeta săptămânii – frigărui de legume
În funcție de preferințe, avem nevoie de ardei gras, ceapă (albă sau roșie, de preferat roșie, întrucât aceasta este mai bogată în antioxidanți, ținând astfel la distanță cancerul, bolile...
Nu putem să fim ce nu putem să fim
Vedem multe diete sau persoane care la vârsta de 40+ arată într-un mare fel 😁 …. și vrem și noi. Iar primul lucru pe care îl facem este fie să cumpărăm alimentele recomandate de ei și pe care nu le...
Cum decidem să ne schimbăm?
Indiferent de situație, schimbarea este întotdeauna o decizie personală, așadar trebuie să căutăm răspunsuri în profunzime și să preluăm controlul deciziilor noastre. Este necesar să ne deschidem...
Rețeta săptămânii – anșoa
Astăzi, vă prezint o rețetă simplă cu anșoa, bogat în omega 3, pentru zilele cu dezlegare la pește. Începeți prin a pune fileurile de anșoa în apă rece, pentru a mișcora cantitatea de sare. Între...
Consumul de peste în Postul Crăciunului
Astăzi, 15 noiembrie, am început postul Crăciunului, un post în care ne bucurăm de consumul de peste, o alternativă sănătoasă la alte tipuri de carne. Cele 40 de zile reprezintă o perioadă oportună...
Alcalinizarea și beneficiile ei
Pentru că în această perioadă au fost făcute excese alimentare, se recomandă alcalinizarea organismului. Scopul curei de alcalinizare și detoxifiere este să ajute organismul să scape de substanțele...
Descoperă beneficiile vitaminei K
O altă vitamină din grupul celor liposolubile este vitamina K. Cel mai important rol al acesteia constă în coagularea sângelui, prevenind sângerările excesive. Totodată, rolul vitaminei K se...
Află care este importanța vitaminei E
Pentru a înțelege mai bine, vom face o analogie cu rugina de pe bicicletă sau de pe mașină. Un astfel de proces de oxidare și de îmbătrânire accelerată se întâmplă și în corpul nostru din cauza unei...
Știi cât de importantă este vitamina A?
Vitamina A, o altă vitamină esențială din grupul de vitamine liposolubile (vitamină uleioasă) este formată dintr-un grup de compuși organici, dintre care cei mai cunoscuți sunt retinolul și...
Tu știi cât de importantă este vitamina D?
În perioada aceasta, vedem toți mai mulți bolnavi internați la ATI. Știai că, administrată într-o concentrație corectă, vitamina D sprijină scăderea riscului de internare a pacienților în terapie...
Cei trei piloni pe care se bazează o imunitate bună
Suntem în sezonul rece și știm cu toții că trebuie să găsim o metodă prin care să dezvoltăm o imunitate bună, să ne pregătim armele biologice împotriva virozelor, ținând cont de toate formele...
De ce să apelezi la nutriționist
Știm cu toții că o alimentație echilibrată este esențială pentru a avea o viață sănătoasă, imunitate bună, capacitate crescută de reacție la stres, un somn odihnitor, adică o stare generală de bine....
Imunitatea și flora intestinală
Deși la naștere avem un tub digestiv steril, prin laptele matern, acesta se populează cu bacterii, cărora li se adaugă ulterior cele provenite din alimentele cu care ne hrănim. Menționam în...
Cum influențează ce mâncăm starea noastră generală
Știai că sistemul gastrointestinal este numit și „al doilea creier”? Sistemul gastrointestinal a primit această denumire, deoarece are propriul său sistem nervos, alcătuit din sute de milioane de...
Cum influențează subconștientul modul de a mânca
Creierul unui copil sub șapte ani funcționează cu o frecvență vibrațională mai joasă. Acest lucru se poate dovedi printr-o electroencefalogramă care citește activitatea creierului. Această frecvență...
Zahărul care se ascunde la vedere
Știai că zaharul se joacă de-a v-ați ascunselea cu tine? Ai crede că poți să câștigi, având în vedere tot zahărul pe care îl găsești în sucuri, înghețată și pungi mari, albe care au „zahăr” pe...
Ouăle de Paște și problema colesterolului
În perioada Sărbătorilor Pascale, consumul de ouă crește semnificativ. Conform statisticilor, un român mănâncă 240 - 250 de ouă anual, un neamț - 210 ouă și un american - 274. Aceste statistici nu...
De ce ne recompensăm prin a mânca dulciuri?
Zahărul este un termen general, folosit să descrie o suită de molecule numite carbohidrați, care se găsesc într-o gamă largă de mâncăruri și băuturi. Verifică eticheta produselor pe care le cumperi...
Cum să nu mai mănânci pe fond emoțional
De multe ori, atunci când încerci să faci față stresului sau altor emoții negative, primul lucru care-ți vine în minte este să mănânci. Aceasta este tulburarea numită mâncatul compulsiv sau mâncatul...